Για αύξηση της θερμοκρασίας σε έναν από τους αντιδραστήρες του ιαπωνικού πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι πάνω από το μέγιστο επιτρεπτό όριο ενημέρωσε η η διαχειρίστρια εταιρία, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Η Tokyo Electric Power (TEPCO) ανέφερε ότι το ένα από τα τρία θερμόμετρα στον αντιδραστήρα υπ’ αρ. 2 του εργοστασίου κατέγραψε θερμοκρασία 82 βαθμών Κελσίου την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία αυτή ξεπερνά την μέγιστη των 80 βαθμών Κελσίου που πλέον είναι το όριο που έχουν θεσπίσει οι αρχές πυρηνικής ασφάλειας στην Ιαπωνία, κάτι που ώθησε την εταιρεία να ενημερώσει την κοινή γνώμη και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Αυτός ο αριθμός πάντως είναι κάτω από το επίπεδο των 100 βαθμών, που οι αρχές θεωρούν απαραίτητο για να συνεχιστεί με ασφάλεια η διαδικασία «ψυχρού τερματισμού» της λειτουργίας του.

Η TEPCO ανέφερε ότι θα επαληθεύσει την ακρίβεια του συγκεκριμένου θερμομέτρου, καθώς τα άλλα δύο που είναι εγκατεστημένα στον ίδιο αντιδραστήρα καταγράφουν θερμοκρασία περίπου 35 βαθμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης