Έντονος είναι ο προβληματισμός του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α. από την ολοένα αυξανόμενη δραστηριότητα του παραστρατιωτικού δικτύου Χακάνι, το οποίο ευθύνεται για σειρά επιθέσεων κατά αμερικανικών κυρίως στόχων στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, CNN.

Επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους αναφέρει ότι έχει παρατηρηθεί πως μέλη του δικτύου έχουν αυξήσει τους τελευταίους μήνες τη δράση τους στις επαρχίες Κόστ, Πακτία, Λογκάρ και Ουαρντάκ, μετατρέποντάς τις σε «μονοπάτι» προκειμένου να μπορούν οι δυνάμεις του δικτύου να περνούν στο έδαφος του Αφγανιστάν και να χτυπούν τις στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω δίκτυο κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία περισσότερων από 1.000 στρατιωτών των δυνάμεων Ασφαλείας του Αφγανιστάν και του ΝΑΤΟ.

«Τα μέλη του δικτύου Χακάνι ευθύνονται για σειρά επιθέσεων το προηγούμενο καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων της 20ωρης επίθεσης στην πρεσβεία των Η.Π.Α. στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, καθώς και στο ξενοδοχείο “InterContinental”», ανέφερε ο αξιωματούχους που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης