Κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο Μπάρακ Ομπάμα του Τζον Μακείν, δηλαδή 50% έναντι 41%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 10 έως και τις 13 Οκτωβρίου και δημοσιεύεται από την εφημερίδα Los Angeles Times.

Πριν από ένα μήνα, η διαφορά των δύο υποψηφίων για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν τέσσερις μονάδες, με τον Ομπάμα να προηγείται του Μακέιν με 49% έναντι 45%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοτικότητα του γερουσιαστή του Ιλινόι φαίνεται να έχει ενισχυθεί από την οικονομική κρίση, αφού στην ίδια δημοσκόπηση, μόνο το 10% των Αμερικανών πολιτών πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Το 56% των ερωτηθέντων «ανοίγουν» το δρόμο στον Ομπάμα λέγοντας ότι τους έχει πείσει για τις ικανότητες του, και πως έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει την κρίση.

Μια άλλη πανεθνική δημοσκόπηση που διεξήγαγαν το τηλεοπτικό δίκτυο CBS και η εφημερίδα New York Times, δείχνει τον υποψήφιο του δημοκρατικού κόμματος Μπάρακ Ομπάμα, να προηγείται του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν κατά 14 μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 53% έναντι 39%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης