Η πρόεδρος του Κιργιστάν, Ρόζα Οτουνμπάγεβα, τόνισε πως η χώρα, για πρώτη φορά από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της σχεδόν πριν από είκοσι χρόνια, γνώρισε ελεύθερες βουλευτικές εκλογές.

«Δεν γνωρίζαμε τέτοιες εκλογές τα τελευταία είκοσι χρόνια. Σήμερα, όλοι οι Κιργίζιοι μπόρεσαν να ψηφίσουν ελεύθεροι από κάθε πίεση, από κάθε διαταγή και εξαπάτηση το κόμμα που θεωρούν πιο δυνατό, πιο δίκαιο, αυτό που θα προασπίσει τα συμφέροντά τους» επεσήμανε η ίδια σε διάγγελμά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Αρχές, τα κόμματα και ο λαός έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε όλος ο πλανήτης να πει πως είναι δυνατό να διεξάγονται δημοκρατικές εκλογές στο Κιργιστάν» πρόσθεσε η κα Οτουνμπάγεβα.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή στην ιστοσελίδα της, το εθνικιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης Άτα-Γιουρτ έχει μικρό προβάδισμα σε σχέση με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SDKP που υποστηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση της χώρας. Ακολουθούν το κόμμα Αρ-Ναμίσν του φιλορώσου πρώην πρωθυπουργού Φελίξ Κουλοφ, το κόμμα Ρεσμπούμπλικα και το κεντροαριστερό Άτα-Μέκεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης