Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών διόρισε τον πρώην διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) Ρόμπερτ Μιούλερ ως ειδικό ανακριτή για να διερευνήσει την πιθανή συνωμοσία μεταξύ της προεκλογικής ομάδας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας. Παράλληλα, θα εξετάσει τις αναφορές για παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές.

«Η απόφασή μου (να διορίσω ειδικό ανακριτή) δεν αποτελεί απόδειξη ότι έχουν διαπραχθεί εγκλήματα ή ότι δικαιολογείται κάποια δίωξη. Δεν έχω καταλήξει σε τέτοιο συμπέρασμα» δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της χώρας Ροντ Ρόζενστιν 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο διορισμός έγινε έπειτα από μια εβδομάδα αναβρασμό στον Λευκό Οίκο και από αυξανόμενες πιέσεις για μια ανεξάρτητη έρευνα των φερόμενων ρωσικών προσπαθειών να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου υπέρ του Τραμπ και κατά της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.
Ο Τραμπ έχει βρεθεί κάτω από αυξανόμενη πίεση μετά την απόλυση την περασμένη εβδομάδα του Τζέιμς Κόμεϊ, διευθυντή του FBI, ο οποίος είχε ξεκινήσει μια ομοσπονδιακή έρευνα για το θέμα. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υποστήριξαν ότι η Μόσχα επενέβη στις αμερικανικές εκλογές -κατηγορία που απέρριψε τόσο το Κρεμλίνο όσο και το επιτελείο Τραμπ.

«Η απόφασή μου (να διορίσω ειδικό ανακριτή) δεν αποτελεί απόδειξη ότι έχουν διαπραχθεί εγκλήματα ή ότι δικαιολογείται κάποια δίωξη. Δεν έχω καταλήξει σε τέτοιο συμπέρασμα» δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της χώρας Ροντ Ρόζενστιν.

«Αποφάσισα ότι ο ειδικός ανακριτής είναι αναγκαίος ώστε να πειστούν πλήρως οι Αμερικανοί πολίτες για το αποτέλεσμα» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης