Η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ χειροτέρεψε εξ αιτίας «σοβαρών κενών στις αποφάσεις» αναφορικά με την περίθαλψή του, γράφει στο προσωπικό του μπλογκ ο πρώην επικεφαλής ιατρός της F1.

Ο 58χρονος Gary Hartstein, ο οποίος ήταν επικεφαλής ιατρός της F1 από το 2005 μέχρι και το 2012, είπε ότι «καλά ενημερωμένες πηγές» του αποκάλυψαν ότι τα λάθη στη θεραπεία του πρώην πιλότου σε κρίσιμα στάδια λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο «θα μπορούσαν και σχεδόν το έκαναν, να χειροτερέψουν το αποτέλεσμα στην περίπτωση του Μίκαελ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι πιθανότητες να βγει από το κώμα ο 45χρονος πρώην άσος της F1 γίνονται «ολοένα και λιγότερες». «Όσο περνά ο καιρός γίνεται ολοένα και λιγότερο πιθανό ο Σουμάχερ να συνέλθει σε κάποιο σημαντικό βαθμό» είπε ο Αμερικανός ιατρός ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον σταρ των αγώνων ταχύτητας.

Παράλληλα, συνέστησε στους θαυμαστές του να είναι έτοιμοι για το χειρότερο. «Πάντα γνώριζα ότι τον λάτρευαν» γράφει ο Hartstein και προσθέτει: «Ανησυχώ λίγο περισσότερο για το τι θα συμβεί όταν και αν τα πραγματικά κακά νέα ανακοινωθούν. Έχω συνειδητοποιήσει ότι ίσως η έλλειψη ιατρικών ανακοινωθέντων μας δίνει τον χρόνο να επεξεργαστούμε το τι συμβαίνει και να αρχίσουμε να… αποστασιοποιούμαστε».

«Είναι πιθανό ότι το προσωπικό στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ να αισθάνεται την υποχρέωση να μην ασκεί οποιαδήποτε πίεση στην οικογένειά του για τη μεταφορά του, παρά την τρομερά κακή πρόγνωση… εξαιτίας της σαφέστατης συμβολής του στην εσφαλμένη ιατρική εκτίμηση» γράφει ο 58χρονος την ώρα που ο Σουμάχερ διανύει την 87η ημέρα σε κώμα χωρίς σημάδια ανάκαμψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: Mirror

Διαβάστε επίσης Το 1/4 του βάρους του έχει χάσει ο Σουμάχερ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014, 13:43

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης