Ο Ali Babacan, πρώην έμπιστος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την 9η Μαρτίου άρχισε τις διαδικασίες για την ίδρυση πολιτικού κόμματος που είπε ότι αποσκοπεί στην επέκταση των ελευθεριών, την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης στα θεσμικά όργανα και την αποκατάσταση της οικονομίας.

Η αίτηση για το νέο κόμμα στο Υπουργείο Εσωτερικών έρχεται μετά από μήνες καθυστερήσεων και αποσκοπεί στο να δώσει στην Τουρκία ένα «νέο ξεκίνημα» δήλωσε ο Μπαμπατζάν σε τηλεοπτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η δεύτερη φορά σε τρεις μήνες που ένας πρώην πιστός του Ερντογάν έχει δημιουργήσει νέο πολιτικό κόμμα στην προσπάθεια να σταματήσει τη στήριξη της κυβέρνησης.

Ο Μπαμπατζάν, ο οποίος υπήρξε αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπουργός εξωτερικών και υπουργός οικονομίας υπό τον Ερντογάν, έχει κατηγορήσει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), αναφέροντας «βαθιές διαφορές σε αρχές, αξίες και ιδέες».

Όπως είπε στις 9 Μαρτίου «η κακή διακυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα της Τουρκίας. Θέλουμε μια Τουρκία στην οποία το επίπεδο της ευημερίας αυξάνεται και οι άνθρωποι μπορούν να προγραμματίσουν το μέλλον τους χωρίς φόβο. Εάν δεν το κάνουμε αυτό, πολύ χειρότερες μέρες περιμένουν την Τουρκία» δήλωσε ο Μπαμπατζάν σε συνέντευξή του στην τουρκική θυγατρική της FOX TV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: al-monitor.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης