Με συνέντευξη Τύπου, που έδωσε ο Ερχάν Αρικλί., ένας εκ των 11 καταζητούμενων για τη δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, στην Κιργιζία, προκαλεί τις Κυπριακές αρχές, δηλώνοντας «αθώος» και κατηγορώντας ευθέως την Ιντερπόλ Κύπρου για «φιάσκο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερχάν Αρικλί συνελήφθη από τις αρχές της Κιργιζίας την Τετάρτη, με βάση το κόκκινο δελτίο που είχε εκδώσει η Ιντερπόλ μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αρικλί ανέφερε κατά τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε πως είναι «έτοιμος να παραδοθεί» στις Κυπριακές αρχές και να δικαστεί, τονίζοντας πως «δεν φοβάται να δικαστεί από Ελληνοκυπρίους». Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος» να ζητούν την παράδοσή του «από άλλες χώρες» και πως αρκεί να προσφύγουν στις αρχές του ψευδοκράτους. Αν το κάνουν αυτό είναι «έτοιμος να παραδοθεί με δική του πρωτοβουλία και να δικαστεί».

Επιπλέον, δήλωσε «αθώος» και επεσήμανε ότι «δεν είναι εξακριβωμένο ποιος ακριβώς σκότωσε τον Ισαάκ», ενώ ως άλλοθί του προβάλλει το επιχείρημα πως ως πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης που ηγείτο εκείνη την περίοδο (1996), είχε οργανώσει αντισυγκέντρωση την ίδια ώρα της δολοφονίας στο Ledra Palace.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι οι Κυπριακές αρχές «δεν έχουν σοβαρά στοιχεία σε βάρος του», τονίζοντας ότι η Ιντερπόλ Κύπρου «δεν έστειλε κανέναν φάκελο στην Ιντερπόλ της Κιργιζίας, παρά μόνο μερικές φωτογραφίες». Ζητήθηκε η έκδοσή του με «λάθος στοιχεία», καθώς δεν είχε γραφτεί σωστά το όνομα πατρός και η πόλη γέννησής του. Μάλιστα, χαρακτήρισε τους χειρισμούς της Κυπριακής Ιντερπόλ ως «κωμωδία», λέγοντας πως «ήταν σαν να κορόιδευαν τις αρχές της Δικαιοσύνης της Κιργιζίας και τελικά, η Δικαιοσύνη της Κιργιζίας τους απαξίωσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Σε διαβούλευση οι κυπριακές υπηρεσίες για τον χειρισμό της υπόθεσης του Ερχάν Αρικλί,
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 18:57

Ελεύθερος ο δολοφόνος των Σολωμού – Ισαάκ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 09:04

Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού
, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 19:38

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης