Προκλητική ήταν η αντίδραση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα  «The Sunday Times» για όλα τα παιδιά που σκοτώνονται καθημερινά στη χώρα του.

Ειδικότερα, ο Άσαντ ρωτήθηκε αν κοιμάται τα βράδια με όλα αυτά τα παιδιά που σκοτώνονται κάθε ημέρα στο Χαλέπι και σε άλλα μέρη της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της χώρας φέρεται να γέλασε και να απάντησε: «Καταλαβαίνω το νόημα αυτής της ερώτησης. Κοιμάμαι κανονικά, κοιμάμαι, εργάζομαι και τρώω κανονικά, ενώ αθλούμαι κιόλας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Συρίας στράφηκε και ενάντια στα «Λευκά Κράνη», την ομάδα που έχει προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης, λέγοντας ότι πλαστογραφεί φωτογραφίες νεκρών παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ισχυρίστηκε ότι η φωτογραφία ενός 5χρονου αγοριού έπειτα από μία αεροπορική επιδρομή, η οποία έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο, ήταν πλαστή.

Ο Άσαντ δήλωσε επίσης πως οι θάνατοι εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων είναι «υπαιτιότητα των τρομοκρατών» και πρόσθεσε πως «μιλάμε για πόλεμο και όχι για φιλανθρωπία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης