Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι η εκπλήρωση του σχεδίου της Γαλλίας να πουλήσει πολεμικά πλοία «Mistral» στη Ρωσία θα ήταν κάτι το αδιανόητο στη Βρετανία μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ουκρανία. Σε ερώτηση που του υπεβλήθη όσον αφορά στα σχέδια της Γαλλίας να προχωρήσει στην εκτέλεση της σύμβασης ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την πώληση πολεμικών πλοίων «Mistral» στη Ρωσία, ο Κάμερον σημείωσε:

«Ειλικρινά σε αυτήν τη χώρα θα ήταν αδιανόητο να εκπληρώσει κανείς μια παραγγελία, όπως αυτή που έχουν οι Γάλλοι. Αλλά χρειάζεται να αρχίσουμε μαζί με όλους τους εταίρους μας τις πιέσεις ώστε να πούμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε δουλειές όπως συνήθως με μια χώρα, όταν αυτή συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο» πρόσθεσε ο Κάμερον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου ότι η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει την επιβολή σκληρών οικονομικών κυρώσεων στην Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου ενός παγώματος των περιουσιακών στοιχείων των στενότερων συμμάχων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στους οποίους αναφέρθηκε ως «ημέτερους και ολιγάρχες».

«Σημειώσαμε κάποια πρόοδο ως προς αυτό την Τετάρτη το βράδυ, ελπίζω ότι θα κάνουμε κάποια περισσότερη πρόοδο (στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο στις Βρυξέλλες), αλλά πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να προχωρούμε με τις κυρώσεις τρίτου επιπέδου» εξήγησε ο Κάμερον, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν θα πρέπει να περιμένει να έχει πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, στο κεφάλαιο και στην τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, την ώρα που ο Πούτιν τροφοδοτεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης