Προς κατάργηση οδεύουν τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα;

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013, 12:17
Προς κατάργηση οδεύουν τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα;
Η Κίνα θα καταργήσει το αμφιλεγόμενο σύστημα των στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Η κίνηση αυτή σηματοδοτήσει το πρώτο βήμα προς την εκπλήρωση των υποσχέσεων για μεταρρυθμίσεις που διατυπώθηκαν από το νέο αρχηγό του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Σι Τζινπίνγκ.

Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί τη μεταρρύθμιση του συστήματος «αναμόρφωσης μέσω της εργασίας» που ισχύει από τη δεκαετία του 1950 και δίνει το δικαίωμα στην αστυνομία και άλλες υπηρεσίες να κρατούν ανθρώπους για διάστημα μέχρι τέσσερα χρόνια χωρίς να τους απαγγέλλονται κατηγορίες.

«Η χρησιμοποίηση του συστήματος αναμόρφωσης μέσω της εργασίας θα καταργηθεί φέτος, μετά την έγκριση από τη Διαρκή Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου», όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV στον ιστότοπό του, επικαλούμενο τον νεοδιορισθέντα επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων, Μενγκ Τζιανζού.

Ο ιστότοπος του ειδησεογραφικού περιοδικού Caixin, μετέδωσε επίσης τα σχόλια του Μενγκ τα οποία έγιναν στη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες. Ο Μενγκ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων που επιβλέπει την πολιτική περί νόμου και τάξης, μετά το 18ο Συνέδριο του ΚΚΚ που διεξήχθη το Νοέμβριο.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013, 12:24