Το «Kokuka Courageous», ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που επλήγησαν από εκρήξεις χθες στον Κόλπο του Ομάν, ρυμουλκείται με ασφάλεια και κατευθύνεται προς το λιμάνι Χορ Φακάν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έγινε γνωστό σήμερα από τη διαχειρίστρια εταιρεία Bernhard Schulte Shipmanagement.

Νωρίτερα, η ολλανδική εταιρεία Boskalis γνωστοποίησε ότι της ανατέθηκε η διάσωση του Kokuka, αλλά και του άλλου δεξαμενόπλοιου, που ενεπλάκη στο περιστατικό, του Front Altair, που διαχειρίζεται η Frontline.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, τα 21 μέλη του πληρώματος, που διασώθηκαν χθες στον Κόλπο του Ομάν από πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, επέστρεψαν στο πλοίο «Kokuka Courageous», προκειμένου να διευκολύνουν την επιχείρηση ρυμούλκησής του, ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το πολεμικό πλοίο USS Bainbridge παραμένει σε στενή επαφή με το τάνκερ, επισήμανε ο αξιωματικός του πλοίου Τζόσουα Φρέι στο Reuters.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι επιτέθηκε στα τάνκερ. Η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες. Το περιστατικό οδήγησε σε αύξηση των τιμών του μαύρου χρυσού και αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για μια νέα αντιπαράθεση Ουάσιγκτον- Τεχεράνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης