Με συντριπτική πλειοψηφία το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ επικύρωσε την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής για στήριξη της υποψηφιότητας του υπουργού Υγείας, Σταύρου Μαλά, για την προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας από τους 1301 συνέδρους ψήφισαν 1288, ενώ υπήρχαν ένα άκυρο και έξι λευκά. Από τα 1288 έγκυρα ψηφοδέλτια, 1183 σύνεδροι ψήφισαν υπέρ της πρότασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ (92,3%) και 81 κατά (6,3%). Παράλληλα, υπήρξαν 17 αποχές (1,3%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επιλογή του Σταύρου Μαλά, ως υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας, μπορεί να απαντήσει στις προσδοκίες και στις ανησυχίες όχι μόνο του κόσμου του ΑΚΕΛ, αλλά κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού ανθρώπου. Ο κ. Μαλάς δεν είναι μόνο ικανός επιστήμονας με πλούσιο βιογραφικό, αλλά ένας δημιουργικός πολιτικός, που ανέδειξε στην πράξη την ικανότητά του να προωθεί μεταρρυθμίσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να αντιμετωπίσει επάξια τους συνυποψηφίους του», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης