Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η πρώτη αποφυλάκιση ισοβίτη στην Κύπρο, με το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Επ’ Αδεία να ανακοινώνει τη σχετική απόφαση για να αφεθεί ελεύθερος ο Ανδρέας Αριστοδήμου, γνωστός ως «Γιουρούκκης».

Από την μαρτυρία, που τέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου, η πλάστιγγα φαίνεται να γέρνει, προς την αποφυλάκιση του ισοβίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδόθηκαν από το ΡΙΚ, η απόφαση θα ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου, την Τετάρτη ή την Πέμπτη και η αποφυλάκιση του «Γιουρούκκη», αναμένεται μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ήδη έγιναν επαφές με τρεις επιτηρητές, για να επιλεγεί εκείνος που θα αναλάβει την επίβλεψη του ισοβίτη. Ο Ανδρέας Αριστοδήμου, είναι ο μακροβιότερος κατάδικος των φυλακών, έχοντας εκτίσει έως σήμερα 26 χρόνια ποινή φυλάκισης. Πέρασε την πύλη των Φυλακών στα 24 του χρόνια με δυο καταδίκες, μια για φόνο εκ προμελέτης και μια για ανθρωποκτονία.

Αν αποφυλακισθεί την ερχόμενη εβδομάδα, το Συμβούλιο Αποφυλάκισης θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να επανενταχθεί στη κοινωνία, πλέον στα 50 του χρόνια. Τέσσερις ισοβίτες, που τηρούν τις προϋποθέσεις, υπέβαλαν αίτηση για αποφυλάκιση και περιμένουν να κληθούν για ακρόαση εδώ και δύο χρόνια. Πρόκειται για τους πρώην αστυνομικούς της Αεροπορικής Πτέρυγας Σάββα Ιωάννου και Χρίστο Συμιανό και τους Ιερόθεο Χριστοδούλου Ρόπα και Νίκο Νικολάου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης