Προσεχώς… υπερηχητικό επιβατηγό αεροσκάφος με την υπογραφή της NASA

Προσεχώς… υπερηχητικό επιβατηγό αεροσκάφος με την υπογραφή της NASA
«Χρυσό» συμβόλαιο 20 εκατ. δολαρίων υπέγραψε η διαστημική εταιρεία NASA με τη Lockheed Martin, προκειμένου να αναπτύξει ένα προσχέδιο μοντέλου επιβατηγού αεροσκάφους, το οποίο θα πετά πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου!

Το εν λόγω μοντέλο θα χρησιμοποιεί «Ήσυχη Υπερηχητική» Τεχνολογία (σ.σ.: QueSST), η οποία θα καθιστά το αεροσκάφος σχεδόν αθόρυβο.

Το project εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που τιτλοφορείται «X-planes» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της NASA «Νέοι Ορίζοντες στην Αεροπορία».

Στόχος είναι τα αεροπλάνα να πραγματοποιούν πτήσεις «πιο φιλικές στο περιβάλλον, πιο ασφαλείς και λιγότερο θορυβώδεις», ανέφερε ο διαχειριστής της NASA, Charles Bolden, σε επίσημες ανακοινώσεις την περασμένη Δευτέρα.

Τέτοιου είδους εγχειρήματα είχαν σταματήσει το 2003, λόγω μειωμένων κερδών που οφείλονταν σε ένα αεροπορικό δυστύχημα στο Παρίσι το 2000, που είχε ως αποτέλεσμα 113 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπερηχητικές πτήσεις θα μπορούσαν να μειώσουν κατά πολύ τον χρόνο ταξιδιού σε όλον τον κόσμο.Πηγή: CNN

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, 11:53