Την επίσημη επίσκεψή του στην Αργεντινή ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για το πρώτο επίσημο ταξίδι του μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας του στην οποία υποβλήθηκε για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

«Θέλω να πάω και θα πάω στο Μπουένος Άιρες για την ανάληψη της εξουσίας», ξεκαθάρισε σε χθεσινές του δηλώσεις, αναφερόμενος στην προγραμματισμένη για τη 10η Δεκεμβρίου, τελετή ορκωμοσίας της προέδρου Christina Fernandez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 57χρονος πολιτικός είχε ταξιδέψει μόνο στην Κούβα προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία και αφαίρεση καρκινικού όγκου από το παχύ έντερο.

«Οι τέσσερις κύκλοι χημειοθεραπείας στους οποίους υποβλήθηκα έχουν καθαρίσει το σώμα μου», πρόσθεσε.

Αντικρουόμενες απόψεις για την πορεία της υγείας του

Αν και ο ίδιος δηλώνει ακμαίος και υγιής, η φημολογία ότι η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή συνεχίζεται. Ωστόσο, ακόμα και οι γιατροί που τον παρακολουθούν εξηγούν ότι κανένας καρκινοπαθής δεν μπορεί ποτέ να πει με βεβαιότητα ότι έχει αναρρώσει πλήρως καθώς ο κίνδυνος των μεταστάσεων είναι μεγάλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του ταξιδιού του προστίθεται στις ολοένα και πιο συχνές δημόσιες εμφανίσεις του στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο η Βενεζουέλα θα φιλοξενήσει την πρώτη Σύνοδο της 33μελούς Κοινότητας των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC), που είχε καθυστερήσει λόγω της θεραπείας του.

Η υγεία του Hugo Chavez είναι ίσως το μεγαλύτερο ερωτηματικό εν όψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής το 2012.

Οι προσπάθειες για συσπείρωση από την πλευρά της Αντιπολίτευσης είναι συνεχείς, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες που επικρατούν τους τελευταίους μήνες ως «ιστορικές» για την ανατροπή του 57χρονου πολιτικού, για πρώτη φορά από το 1999 όταν και εξελέγη πρόεδρος.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης