O πρώην πρόεδρος της Nissan Κάρλος Γκοσν προσέφυγε σήμερα κατά της δικαστικής απόφασης να παραμείνει υπό κράτηση έως τις 20 Δεκεμβρίου, μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία της ψευδούς δήλωσης των εισοδημάτων του στις ιαπωνικές Αρχές.

Το δικαστήριο ενέκρινε σήμερα την κράτηση του Γκοσν για 10 ημέρες, αφού εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψή του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις επιπρόσθετες κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις των εισοδημάτων του από μισθούς τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Γκοσν συνελήφθη αρχικά στις 19 Νοεμβρίου για το ίδιο αδίκημα, που αφορούσε όμως σε μια περίοδο πέντε ετών από το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες σε βάρος του πρώην ισχυρού άνδρα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, για την πρώτη πτυχή της υπόθεσης.

Ο Γκοσν θα παραμείνει υπό κράτηση, ενώ δεν διαφαίνεται οποιαδήποτε πιθανότητα να αποφυλακιστεί υπό όρους με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ενόσω παραμένει ύποπτος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Μετά την απαγγελία κατηγοριών, συνήθως χρειάζονται κάποιοι μήνες προκειμένου οι υποθέσεις να φθάσουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων πολύ συχνά δεν ορίζεται εγγύηση για τους κατηγορουμένους που αρνούνται τις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης