Περισσότεροι από 480 μετανάστες και πρόσφυγες διεσώθησαν από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Μεσόγειο. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα βρέφος τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

«Θέλουμε να πάμε στη Γαλλία ή τη Γερμανία, εκεί υπάρχει μέλλον για την οικογένειά μας» ανέφερε ο πατέρας του βρέφους​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι διασωθέντες επέβαιναν σε δύο λαστιχένιες βάρκες και προέρχονταν από κράτη στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της Αφρικής, τη Σρι Λάνκα και την Υεμένη. Εντοπίστηκαν περίπου 22 ναυτικά μίλια βόρεια της πόλης Σαμπράθα (Λιβύη). Η διάσωση έγινε από την ισπανική ΜΚΟ «Proactiva Open Arms» και διήρκεσε τρεις ώρες.
Η μητέρα του βρέφους, μια 29χρονη Νιγηριανή, και ο σύζυγός της, ένας 34χρονος εργάτης από τη Γκάνα, επίσης διασώθηκαν. Είχαν ζήσει στη Λιβύη για πάνω από δύο χρόνια κι αποφάσισαν να φύγουν για την Ευρώπη όταν απέκτησαν το μωρό.

«Θέλουμε να πάμε στη Γαλλία ή τη Γερμανία, εκεί υπάρχει μέλλον για την οικογένειά μας» ανέφερε ο πατέρας του βρέφους, ο Ρίτσαρντ Οχίνε, στο Reuters.

Η Ιταλία δέχεται τα τελευταία χρόνια μεγάλα κύματα προσφύγων από την Αφρική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο, πραγματοποιώντας το ταξίδι για μια καλύτερη ζωή από τη Λιβύη προς την Ιταλία. Το 2016 ο αριθμός διαμορφώθηκε σε 4.600.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης