«Ναι» στον τερματισμό των προπαρασκευαστικών συναντήσεών του ψήφισαν σήμερα οι καρδινάλιοι της Καθολικής Εκκλησίας ενόψει του κονκλαβίου που αρχίζει αύριο για την εκλογή του νέου Πάπα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι.

Συνολικά 152 καρδινάλιοι μετείχαν στην συνάντηση που έγινε σήμερα το πρωί, μεταξύ των οποίων και οι 115 που έχουν το δικαίωμα να μετάσχουν στο κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Ποντίφικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς το κονκλάβιο αρχίζει αύριο το απόγευμα, οι καρδινάλιοι συμφώνησαν νωρίτερα να μην παραταθεί ως σήμερα το απόγευμα η γενική τους συνέλευση.

Αυτή η γενική συνέλευση των καρδιναλίων αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία που είχαν οι λεγόμενοι «πρίγκιπες της Εκκλησίας» να συζητήσουν τα κύρια ζητήματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος Πάπας, προτού συγκεντρωθούν στην περίφημη Καπέλα Σιξτίνα για να εκλέξουν τον νέο προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Λομπάρντι δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι αναμένει ένα «σύντομο κονκλάβιο».
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από τους 115 καρδινάλιους που (θα εκλέξουν τον νέο Πάπα), δεν είναι πολλοί αυτοί που χρειάζεται να ανησυχούν για το ποιο όνομα θα πρέπει να επιλέξουν», σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν πολλά ονόματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 115 καρδινάλιοι που θα εκλέξουν τον νέο Πάπα θα προσέλθουν αύριο στις 17:30 ώρα Ελλάδος στην Καπέλα Σιξτίνα και λίγο μετά θα πραγματοποιήσουν μια αρχική ψηφοφορία.

Αν κανένας δεν κερδίσει την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων από την πρώτη ψηφοφορία, οι καρδινάλιοι στη συνέχεια θα πραγματοποιούν έως και τέσσερις ψηφοφορίες την ημέρα —δύο το πρωί και δύο το απόγευμα— έως ότου εκλέξουν τον νέο Ποντίφικα.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης