Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου μετέδωσαν την χαλάρωση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας από σήμερα. Συγκεκριμένα, η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας ορίζεται για τις 17.00 (τοπική ώρα) αντί 15.00 που ίσχυε μέχρι σήμερα και το τέλος ισχύος των μέτρων ορίζεται για τις 07.00, αντί των 08.00 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το πρακτορείο Mena διευκρινίζει μάλιστα πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον πρόεδρο Μουμπάρακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσβαση στο ίνντερνετ αποκαταστάθηκε τουλάχιστον μερικώς σήμερα στο Κάιρο, έπειτα από διακοπή πέντε ημερών, σύμφωνα με δημοσιογράφους και χρήστες του διαδικτύου, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η έκταση της αποκατάστασης της πρόσβασης στο ίντερνετ στην χώρα.

Εν τω μεταξύ, το αιγυπτιακό κοινοβούλιο διέκοψε τις συνεδριάσεις του μέχρι την επανεξέταση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, που χαρακτηρίστηκαν από κατηγορίες για νοθεία και βία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mena.

«Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Φάτι Σορούρ επιφόρτισε τον γενικό γραμματέα του κοινοβουλίου Σάμι Μαχράν να έλθει σε επαφή με την ανώτατη εκλογική επιτροπή για να λάβει τα ονόματα των βουλευτών εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις». Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη έχει ακυρώσει τα εκλογικά αποτελέσματα σε μία σειρά εκλογικών περιφερειών, μετά τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου και 5ης Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης