Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζυπέ δήλωσε σήμερα πως εργάζεται «μαζί με τους Βρετανούς για να πετύχουν μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή στη Λιβύη ζώνης εναέριου αποκλεισμού ώστε να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς».

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη», τόνισε ο Ζυπέ από το Μπορντό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα το πρωί είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Γιουνές» Αμπντελ Φατάχ, ο οποίος παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Καντάφι και βρίσκεται στην Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός.

Την Πέμπτη στο Παρίσι ο Ζυπέ και ο βρετανός ομόλογός του Ουίλιαμ Χέιγκ ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν «αποτελεσματικά και φιλόδοξα μέτρα» τα οποία θα παρουσιάσουν στην ευρωπαϊκή σύνοδο για την Λιβύη, στις 11 Μαρτίου. Οι δύο υπουργοί επισήμαναν πως συζητούν την επιβολή εναέριου αποκλεισμού στη χώρα.

«Στεκόμαστε στο πλευρό όλων αυτών που θέλουν να κατακτήσουν την ελευθερία τους και να πετύχουν την δημοκρατική μετάβαση», επισήμανε ο Ζυπέ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αίγυπτο, όπου αύριο Κυριακή θα συναντηθεί με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης