Το γραφείο Ελέγχου Ξένης Περιουσίας (OFAC) του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε ότι κατόπιν συμβιβασμού επέβαλε πρόστιμο 87.507 δολάρια στην Cobham Holdings Inc., επειδή πουλούσε ανταλλακτικά σε εταιρεία που κατασκευάζει τους S-400.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ, η θυγατρική της «Cobham», «Metelics», βρέθηκε να παραβιάζει τα οικονομικά αντίποινα που έχουν επιβληθεί για χάρη της Ουκρανίας εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «οι προφανείς παραβιάσεις συνέβησαν από τις 31 Ιουλίου 2014 έως τις 15 Ιανουαρίου 2015, οπότε η Metelics με δύο διαφορετικές αποστολές είχε χορηγήσει δείγματα στη θυγατρική Almaz-Antey Telecommunications, παρότι η μητρική της εταιρεία JTC Almaz-Antey συμπεριλαμβανόταν στις «απαγορευμένες εταιρείες» του καταλόγου «SDN List» που είχε δημοσιοποιηθεί δύο εβδομάδες πριν γίνει η αποστολή.
Το 51% των μετοχών της εταιρείας JTC Almaz-Antey, η οποία παράγει τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400, περιλαμβάνεται στην απαγορευμένη λίστα SDN από τον Ιούλιο του 2014.

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης