H Susan Rice μπορεί να θεωρείται ένα από τα φαβορί για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α., ωστόσο η ίδια εξήγησε σε δηλώσεις της τη Δευτέρα πως θα ήταν πολύ ευχαριστημένη να συνεχίσει να εργάζεται ως πρέσβειρα της χώρας της στον Ο.Η.Ε..

«Λατρεύω τη δουλειά μου στα Ηνωμένα Έθνη. Πάντοτε μου άρεσε η δουλειά και θα την αγαπούσα πάντα, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο. Θα ήμουν πάντοτε έτοιμη να υπηρετήσω τη χώρα μου για όσο χρονικό διάστημα θέλει ο πρόεδρος Barack Obama», δήλωσε η πρέσβειρα στους δημοσιογράφους από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φημολογία για τη διάδοχο της Hillary Clinton είναι έντονη, ωστόσο διεθνείς αναλυτές θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο η Γερουσία να εγκρίνει τον διορισμό της Rice στη θέση αυτή έπειτα από τις βιαστικές και λανθασμένες δηλώσεις της για την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη της Λιβύης στις 11 Σεπτεμβρίου.

Τόσο η Hillary Clinton όσο και ο Barack Obama είχαν σπεύσει να υπερασπισθούν την Αμερικανίδα πρέσβειρα μετά τον αρχικό χαρακτηρισμό της διαδήλωσης στη Βεγγάζη (που κατέληξε σε έφοδο, κατάληψη και τέλος στη δολοφονία του Αμερικανού πρεσβευτή και τριών διπλωματικών υπαλλήλων) ως «αυθόρμητης» ενέργειας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης