Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για την τραγική ιστορία της τετράχρονης Μαρίας, που φέρεται να έχει πέσει θύμα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων. Η φωτογραφία του μικρού κοριτσιού συγκλονίζει την υφήλιο και όλος ο κόσμος αναμένει με αγωνία αφενός την εύρεση της βιολογικής μητέρας του κι αφετέρου την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Στις αρχικές σελίδες μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως η «MailOnline» ή οι «Los Angeles Times», το «Sky News» αλλά και το «news.com», η ιστορία του ξανθού κοριτσιού είναι πρώτο θέμα.
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τη μικρή Μαρία ως «το κορίτσι-μυστήριο», ενώ μερικά αναφέρονται στο τεστ DNA που απέδειξε ότι οι δηλώσεις της οικογένειας των Ρομά κατά την αστυνομική ανάκριση ήταν ψευδείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως επικρίνουν το κενό που παρατηρείται στις ενέργειες των ελληνικών ληξιαρχικών αρχών, καθώς η οικογένεια των Ρομά είχε δηλώσει τη γέννηση έξι παιδιών στο διάστημα 10 μηνών, κάτι που, σύμφωνα με το «Sky News», από μόνο του «θα έπρεπε να είχε παρακινήσει τις υποψίες της αστυνομίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Σιαφάκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης