Υπό κράτηση θα βρίσκονται μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιανουαρίου σε κρατητήρια των νήσων Φίτζι του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού δύο Κύπριοι που κατηγορούνται εκεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πρόκειται για δύο αδέλφια 42 και 44 ετών, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία των νήσων Φίτζι με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και σήμερα το πρωί παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο της πρωτεύουσας Σούβα για έκδοση ενταλμάτων κράτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορία βασίζεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σε πράξεις τους με αναλήψεις χρημάτων από Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές )ΑΤΜ).

Ο Δικηγόρος τους έφερε ένσταση στην κράτησή τους σε αστυνομικά κρατητήρια, με επίκληση κακών συνθηκών, ενώ η Εισαγγελία πρόβαλε το επιχείρημα ότι η παραμονή τους σε άλλο συγκεκριμένο χώρο κράτησης είναι προβληματική επειδή κλείνει μετά το απόγευμα και περιορίζεται η δυνατότητα ανακρίσεων.

Τελικά ο δικαστής εξέδωσε Διάταγμα κράτησης των δύο Κύπριων αδελφών μέχρι τις 4 Ιανουαρίου που θα διεξαχθεί η επόμενη δικαστική διαδικασία, οπότε θα περάσουν την Πρωτοχρονιά στο κελί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση που ερευνάται κατά των δύο αδελφών αφορά αναλήψεις μετρητών μέσω Αυτόματης ταμειακής Μηχανής, ποσού $150.000 στο διάστημα 12 έως 19 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των δύο αδελφών, έχει απασχολήσει παλαιότερα και την Κυπριακή Αστυνομία, σε υπόθεση που ήταν και η αιτία παραίτησης υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης