Ο Piers Corbyn, γνωστός ακτιβιστής κατά του lockdown στο Λονδίνο και αδελφός του πρώην ηγέτη του Εργατικού κόμματος, παραβίασε ξανά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και διοργάνωσε πάρτι στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Η μαζική συγκέντρωση, που ονομάστηκε NYE Party of Parties, διοργανώθηκε κατά μήκος της Νότιας Όχθης και προσέλκυσε πάνω από 1.000 άτομα, «ενωμένα στην αψήφιση των περιορισμών του κορωνοϊού», όπως ισχυρίστηκε ο ακτιβιστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση βρέθηκαν αντιμέτωποι με σημαντική αστυνομική παρουσία, ωστόσο οι αστυνομικοί που φορούσαν προστατευτική μάσκα προσώπου δεν ήταν πολύ δραστήριοι και δεν προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, όπως φαίνεται από τα πλάνα στο βίντεο που ακολουθεί.

«Ασκούμε το σώμα μας, το μυαλό μας και τα δικαιώματά μας», είπε ο Corbyn στο συγκεντρωμένους πολίτες, που φώναζαν «Ελευθερία, ελευθερία!»

Ο Corbyn ασκεί κριτική στα περιοριστικά μέτρα καθώς και στην εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, ισχυριζόμενος ότι ολόκληρη η πανδημία είναι φάρσα. Ο ακτιβιστής συνελήφθη επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους για διοργάνωση διαδηλώσεων που αψηφούσαν τους περιορισμούς, με τους υποστηρικτές του να αρνούνται να φορέσουν μάσκες ή να τηρήσουν κανόνες κοινωνικής απόστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης