Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρομπέϊ, προέτρεψε την Πέμπτη τους 27 ηγέτες της ΕΕ, να ταξιδέψουν στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου, για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μια πρόσκληση που ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ είναι διατεθειμένος να δεχθεί.

«Το βραβείο Νόμπελ είναι μεγάλη τιμή για την ένωσή μας, τους θεσμούς μας και πάνω απ’ όλα για τους πολίτες μας», δήλωσε ο Ρομπέϊ στο λογαριασμό του στο Twitter, κατά το άνοιγμα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω ότι όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης, μπορούν να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Όσλο τον Δεκέμβριο», έγραψε.

«Αν θέλουν όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ναι, θα είμαστε εκεί», απάντησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτζ, δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κλήθηκαν στο Όσλο, όμως δεν θα παραστούν άμεσα, αλλά θα είναι στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν την τελετή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον Μάρτιν Σουλτζ οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι, ο Χέρμαν βαν Ρομπέϊ, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και ο ίδιος.

«Θα πάμε μαζί, οι τρεις μας», δήλωσε εξάλλου ο Σουλτζ την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι η απόφαση ελήφθη από κοινού την Τρίτη το βράδυ, κατά τη διάρκεια συνάντησης του, με τους Μπαρόζο και Ρομπέϊ.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης