Προβάδισμα εν όψει εκλογών για το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 13:56
Προβάδισμα εν όψει εκλογών για το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα
Προβάδισμα του Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS), με ποσοστό 29,8%, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Episcenter, που διενεργήθηκε εν όψει των γενικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, στη Σλοβενία. Ακολουθούν τα δύο νέα κόμματα: Θετική Σλοβενία του δημάρχου της Λιουμπλιάνας, Ζόραν Γιάνκοβιτς, με ποσοστό 19,4%, και Λίστα Πολιτώντου πρώην υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Γκρέγκορ Βίραντ, με ποσοστό 13,5%.

Προηγούμενες δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα και τη Λίστα Πολιτών να είναι πολύ κοντά στα ποσοστά, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Γκρέγκορ Βίραντ λάμβανε επίδομα ανεργίας ως πρώην υπουργός παρότι είχε εισοδήματα ως λέκτορας και σύμβουλος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τη δημοσκόπησης, το Σλοβενικό Λαϊκό Κόμμα (SLS) συγκεντρώνει ποσοστό 7,9%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SD) 7,1% και το Κόμμα Συνταξιούχων και η «Νέα Σλοβενία» αποσπούν ποσοστό 5,2%.

Το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει στις εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου και το 25% ότι πιθανώς θα ψηφίσει στις εκλογές.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 14:06