Προβάδισμα του Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS), με ποσοστό 29,8%, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Episcenter, που διενεργήθηκε εν όψει των γενικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, στη Σλοβενία. Ακολουθούν τα δύο νέα κόμματα: Θετική Σλοβενία του δημάρχου της Λιουμπλιάνας, Ζόραν Γιάνκοβιτς, με ποσοστό 19,4%, και Λίστα Πολιτώντου πρώην υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Γκρέγκορ Βίραντ, με ποσοστό 13,5%.

Προηγούμενες δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα και τη Λίστα Πολιτών να είναι πολύ κοντά στα ποσοστά, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Γκρέγκορ Βίραντ λάμβανε επίδομα ανεργίας ως πρώην υπουργός παρότι είχε εισοδήματα ως λέκτορας και σύμβουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τη δημοσκόπησης, το Σλοβενικό Λαϊκό Κόμμα (SLS) συγκεντρώνει ποσοστό 7,9%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SD) 7,1% και το Κόμμα Συνταξιούχων και η «Νέα Σλοβενία» αποσπούν ποσοστό 5,2%.

Το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει στις εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου και το 25% ότι πιθανώς θα ψηφίσει στις εκλογές.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης