Το κόμμα Αρμονία των ρωσόφωνων Λετονών, το οποίο τάσσεται υπέρ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έρχεται πρώτο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Σάββατο στη Λετονία, σύμφωνα με τα σχεδόν πλήρη επίσημα αποτελέσματα, χωρίς ωστόσο να κερδίζει τη νίκη από τον απερχόμενο κεντροδεξιό συνασπισμό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, που αφορούν 1.000 από τις 1.054 εκλογικές περιφέρειες, το κόμμα Αρμονία κερδίζει το 23% των ψήφων, ποσοστό που μεταφράζεται σε 25 έδρες στο κοινοβούλιο, το οποίο αριθμεί συνολικά 100.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η κύρια δύναμη του απερχόμενου κυβερνώντος συνασπισμού, το κόμμα Ενότητα, κερδίζει το 21% των ψήφων, δηλαδή 23 έδρες.

Οι εταίροι του, η Ένωση Πράσινων και Αγροτών και η Εθνική Συμμαχία, κερδίζουν 21 και 17 έδρες, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο συνασπισμός να συγκεντρώνει συνολικά 61 έδρες.

Τα στοιχεία αυτά διαψεύδουν εν μέρει τα exit polls, που είχαν ανακοινωθεί χθες Σάββατο το βράδυ από δύο ινστιτούτα και έδιναν την πρώτη θέση στην Ενότητα και τη δεύτερη στην Αρμονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης