Προβάδισμα σε τρεις καθοριστικές πολιτείες για τον Ομπάμα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 13:33
Προβάδισμα σε τρεις καθοριστικές πολιτείες για τον Ομπάμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προηγείται σε τρεις πολιτείες-κλειδιά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο Κουίνιπιακ που βρίσκεται στο Χάμντεν του Ανατολικού Κονέκτικατ για λογαριασμό των «New York Times» και του CBS News, δίνει προβάδισμα στον Ομπάμα έναντι του αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνεϊ, στη Βιρτζίνια, το Ουισκόνσιν και το Κολοράντο. Αυτές είναι τρεις πολιτείες που θεωρούνται αποφασιστικής σημασίας για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Ο Ομπάμα είχε κερδίσει και στις τρεις αυτές πολιτείες το 2008, ενώ υπήρξε ο πρώτος υποψήφιος των Δημοκρατικών που επικρατεί στη Βιρτζίνια από το 1964. Από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως ο Ομπάμα κερδίζει «έδαφος» στο θέμα της οικονομικής ανάκαμψης - κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας έως τώρα - και επικρατεί με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του σε ό,τι αφορά στις εξωτερικές υποθέσεις.

Στο θέμα της οικονομίας, οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν σχεδόν τα ίδια ποσοστά και στις τρεις πολιτείες. Ο Ομπάμα κερδίζει 49% στο Ουισκόνσιν έναντι 46% του αντιπάλου του, ενώ τα ποσοστά τους στις άλλες βρίσκονται μέσα στο περιθώριο λάθους των τριών ποσοστιαίων μονάδων. Ο πρόεδρος Ομπάμα θεωρείται καταλληλότερος του Ρόμνεϊ στην αντιμετώπιση μιας διεθνούς κρίσης, με ποσοστά 50% και 43% αντίστοιχα στο Κολοράντο, 53% και 42% στη Βιρτζίνια και 53% και 41% στο Ουισκόνσιν.

Στα θέματα εθνικής ασφάλειας και τρομοκρατίας, ο Μπαράκ Ομπάμα διευρύνει την απόστασή του από τον Ρόμνεϊ περίπου κατά 9%. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 17 Σεπτεμβρίου τηλεφωνικά σε 1.500 εκλέκτορες σε καθεμία από τις πολιτείες αυτές.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 14:47