Ο Πρίγκιπας Άντριου και ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν-Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας είχαν και οι δύο κακή εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια μέρα που ο πρίγκιπας Άντριου έδωσε την καταστροφική συνέντευξη του εξηγώντας τη σχέση του με τον παιδόφιλο δράστη Jeffrey Epstein, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν-Σαλμάν άκουσε από τους διεθνείς τραπεζίτες για την αποτυχία της προσφοράς του να πουλήσει μέρος της Aramco, (την κρατική σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία), σε υψηλή τιμή στις διεθνείς αγορές.

Η πώληση είχε ανακοινωθεί ως η στιγμή που η Σαουδική Αραβία θα χρησιμοποιήσει τον πετρελαϊκό της πλούτο για να αναδείξει το καθεστώς της ως παγκόσμιας δύναμης.
Οι δύο πρίγκιπες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά: Και οι δύο έχουν φήμη για αλαζονεία, αγνοώντας τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων και δείχνοντας καταπληκτικά φτωχή κρίση στη λήψη αποφάσεων. Το αποτέλεσμα ήταν ένα αποτυχημένο ρεκόρ και για τους δύο άνδρες.
Στην περίπτωση του πρίγκιπα Άντριου, αυτές οι αποτυχίες έχουν περιοριστεί λόγω της σχετικής αδυναμίας του πέρα ​​από τον άμεσο κύκλο του.

Αλλά από τότε που ο ηλικιωμένος πατέρας του έγινε βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας τον Ιανουάριο του 2015, ο Μοχάμεντ μπιν-Σαλμάν ήταν ο πραγματικός κυβερνήτης της χώρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους παράγοντες που τροφοδότησε τον σκεπτικισμό των ξένων επενδυτών, ήταν η αντίληψή τους ότι οι ξένες επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζουν αυξημένο πολιτικό κίνδυνο εξαιτίας ακριβώς του πρίγκιπα διαδόχου. Τα ριζοσπαστικά μέτρα του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τόσο πολύ διαφορετικά από τις παραδοσιακές πολιτικές της Σαουδικής Αραβίας, έχουν σπάνια επιτύχει και έχουν καταλήξει μερικές φορές σε καταστροφή.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης