Πρόβλημα μπαταρίας παρουσίασε Boeing 787

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 11:40
Πρόβλημα μπαταρίας παρουσίασε Boeing 787
Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία Japan Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι καθήλωσε ένα αεροσκάφος της τύπου Boeing 787 Dreamliner ύστερα από τον εντοπισμό προβλήματος με την μπαταρία του στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας.

Στη διάρκεια του χθεσινού προγραμματισμένου ελέγχου συντήρησης του αεροσκάφους, εντοπίστηκε καπνός στο κάτω τμήμα της ατράκτου πριν από την αναχώρησή του για την Μπανγκόκ από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ναρίτα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Japan Airlines ανακοίνωσε ότι είχε ενεργοποιηθεί μία βαλβίδα εξαερισμού για μία από τις οκτώ μπαταρίες λιθίου-ιόντος του αεροσκάφους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το περιστατικό σημειώθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά την καθήλωση του παγκόσμιου στόλου Boeing 787 Dreamliners εξαιτίας προβλημάτων με τη μπαταρία.

Η Μπόινγκ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «οι βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα της μπαταρίας των 787 φαίνεται ότι λειτούργησαν όπως ήταν προγραμματισμένο. Λυπούμαστε για τον αντίκτυπο που είχε (το περιστατικό) στην Japan Airlines και καταβάλλουμε από κοινού προσπάθειες ώστε να επιστρέψει το αεροσκάφος στην κυκλοφορία».Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 11:40