Προβλήματα και στην Ελβετία από τις πλημμύρες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, 07:38
Προβλήματα και στην Ελβετία από τις πλημμύρες
Ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση έπληξαν χθες το βράδυ τη δυτική Ελβετία προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες εξαιτίας των οποίων οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές αποκλείστηκαν, ενώ 12 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, όπως ανακοίνωσε η ελβετική αστυνομία.

Καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξαν τα δυτικά καντόνια Βο και Φρίμπουργκ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, τα οποία είχαν γλιτώσει μέχρι και χθες από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που σάρωσαν την κεντρική Ευρώπη, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Ποταμός υπερχείλισε προκαλώντας πλημμύρες στην παλιά πόλη της Μουντόν. Συνολικά, 13 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους «προληπτικά», ανακοίνωσε η αστυνομία στο καντόνι Βο.

Περί τους 140 διασώστες, αστυνομικούς και μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας έχουν κινητοποιηθεί στο καντόνι Βο και 50 διασώστες στο γειτονικό καντόνι Φρίμπουργκ, μετά τις πολλές κλήσεις για βοήθεια έπειτα από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν ζημιές κυρίως σε δρόμους και υπόγεια.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, 07:45