Το κινεζικό Υπουργείο Υδάτινων Πόρων επισήμανε χθες την ανάγκη για τη διασφάλιση της υδροδότησης των άνυδρων περιοχών στο νότιο τμήμα της Κίνας κατά την επερχόμενη εορταστική περίοδο του Φεστιβάλ της Άνοιξης.

Η κατάσταση ξηρασίας στη χώρα δεν είναι τόσο σοβαρή, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο των προηγούμενων ετών, όπως υπογράμμισε το ίδιο υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι, κατά την τρέχουσα περίοδο, 7,51 εκατομμύρια mu (περίπου 500.000 εκτάρια) καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν επηρεαστεί από την ξηρασία.

Οι εκτάσεις αυτές είναι κατά πολύ μικρότερες από τα 22,96 εκατομμύρια mu που είχαν υποστεί τις συνέπειες της ανομβρίας, κατά την ίδια χρονική περίοδο των πρόσφατων ετών.

Συνολικά, 330.000 άνθρωποι στις αγροτικές περιοχές έχουν σήμερα δυσκολίες στην πρόσβαση για πόσιμο νερό, εξαιτίας των συνθηκών ξηρασίας, σε σύγκριση με τα 1,81 εκατομμύρια ανθρώπους, τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, στις επαρχίες Τζετζιάνγκ, Γκουανγκντόνγκ και Φουτσιάν, όπου οι συνθήκες ξηρασίες είναι πιο σοβαρές, περίπου 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την έλλειψη νερού, σε ορισμένες αστικές περιοχές.

Με τη λήψη πολλαπλών μέτρων, το νερό για εσωτερική χρήση είναι εγγυημένο στις άνυδρες περιοχές, όπως πρόσθεσε το κινεζικό Υπουργείο Υδάτινων Πόρων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης