Την έντονη ανησυχία του Λευκού Οίκου προκάλεσε η σύλληψη δύο μελών της ρωσικής αντιπολίτευσης από τις ρωσικές Αρχές, την ώρα που συμμετείχαν σε προγραμματισμένες διαδηλώσεις στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη. Ο Εντουάρντ Λιμόνοφ και ο Μπόρις Νεμτσόφ συνελήφθησαν χθες στη διάρκεια διαδηλώσεων, για τις οποίες οι ρωσικές Αρχές δεν είχαν δώσει άδεια.

«Οι Η.Π.Α. τονίζουν το πόσο σημαντικό είναι να υιοθετούνται και να προστατεύονται οικουμενικές αξίες, όπως η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, οι οποίες θεσπίζονται από το ρωσικό Σύνταγμα και διατυπώνονται στις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Ρωσία» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Τόμι Βιέτορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση Ομπάμα είναι περήφανη για τη ” νέα αρχή” στις σχέσεις Η.Π.Α. – Ρωσίας, αλλά επικρίνει ανοικτά τη Μόσχα, όταν θεωρεί ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των Ρώσων πολιτών».

Στη Μόσχα, εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στο Interfax ότι 15 άνθρωποι συνελήφθησαν και δεκάδες στην Αγία Πετρούπολη. Η ρωσική αντιπολίτευση οργανώνει την τελευταία ημέρα κάθε μήνα με 31 ημέρες διαδηλώσεις για την εφαρμογή του άρθρου 31 του Συντάγματος, που εγγυάται την ελευθερία του συναθροίζεσθαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης