Τον προβληματισμό της εκφράζει η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, μετά τη διαρροή αποσπασμάτων γράμματος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που συνοδεύονται από αυθαίρετους υπαινιγμούς και συσχετισμούς, το οποίο απαντά σε προηγηθέν γράμμα του κ.κ.Βαρθολομαίου σχετικά με το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα.

Επ’ αυτού, προβαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας συνήλθε στις 4 Ιανουαρίου 2019 και μελέτησε ενδελεχώς το από 24ης Δεκεμβρίου 2018 Γράμμα της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, σχετικώς με το Ουκρανικό Εκκλησιαστικό ζήτημα. Εν συνεχεία, στις 14 Ιανουαρίου 2019 απεστάλη το ακόλουθο απαντητικό γράμμα.

Έκτοτε κυκλοφόρησαν ευρέως οι θέσεις διαφόρων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ενώ προσφάτως πληροφορηθήκαμε ότι διαρρέουν αποσπάσματα του εν λόγω Γράμματος, συνοδευόμενα από αυθαίρετους υπαινιγμούς και συσχετισμούς. Κατόπιν τούτου κρίθηκε Συνοδικώς (7 Μαρτίου 2019) αναγκαίο να δημοσιοποιηθεί ακέραιο.

Τα προηγηθέντα Γράμματα της Εκκλησίας της Αλβανίας, τα οποία απεστάλησαν στις 10 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 2019 προς τον Μακαριώτατον Πατριάρχην Ρωσίας κ.κ. Κύριλλον έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης