Έντονος είναι ο προβληματισμός της διαχειρίστριας εταιρείας του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima Daiichi από την ασυνήθιστα υψηλή θερμοκρασία σε έναν από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες, μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK.

Εκπρόσωπος της Tepco εξήγησε πως δόθηκε εντολή το πρωί της Τρίτης για αύξηση της ποσότητας νερού που διέρχεται μέσα από τα συστήματα ψύξης του αντιδραστήρα Νο2 προκειμένου να μειωθεί η θερμοκρασία στο εσωτερικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως από τις 27 Ιανουαρίου όταν και το θερμόμετρο έδειξε για πρώτη φορά, μετά από καιρό, λίγο πιο πάνω από τους 70 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία παραμένει σταθερά υψηλή.

«Πριν από αυτή την αλλαγή, η θερμοκρασία μέσα στην πυρηνική εγκατάσταση δεν ξεπερνούσε τους 45 βαθμούς. Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η θερμοκρασία αυξήσαμε, σήμερα το πρωί, την ποσότητα νερού κατά 3 τόνους, με το συνολικό όγκο να φθάνει τους 13.5 τόνους/ώρα», ανέφερε.

«Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περιμέναμε καθώς ύστερα από την ολοκλήρωση της επιχείρησης, διάρκειας πέντε ωρών, η θερμοκρασία έπεσε μόλις τρεις βαθμούς», πρόσθεσε χωρίς να μπορέσει να δώσει μια σαφή εξήγηση για το λόγο που συμβαίνει αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως τα ειδικά συνεργεία της Tepco δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να έχουν οπτική επαφή με το εσωτερικό των πυρηνικών αντιδραστήρων από τον περασμένο Μάρτιο όταν και σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Διαβάστε επίσης:
Φουκουσίμα: Η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο…, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012, 06:21
Διαρροές «ραδιενεργού» νερού στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012, 03:50

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης