Σε ένα άκρως προβοκατόρικο παραλήρημα επιδόθηκε ο Ερντογάν, ρίχνοντας ευθέως βολές κατά της Ελλάδας αλλά και «φίλων της Δύσης» αναφορικά με το μεταναστευτικό.

Στην προσπάθειά του να ενοχοποιηθούν οι χώρες της Μεσογείου και μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, μιλώντας στο Α’ Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες που διεξάγεται στην Γενεύη κατηγόρησε τους «φίλους της Δύσης» ότι του πρότειναν να τρυπά και να βυθίζει τα προσφυγικά σκάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλοί φίλοι στη Δύση προτίμησαν να κοιτάζουν το προσφυγικό από την οπτική γωνία της ασφάλειάς τους και του συμφέροντος… Υποστήριξαν κάποιες λανθασμένες ιδέες ότι τα συρματοπλέγματα μπορούν να προστατεύσουν την Ευρώπη από την εισροή προσφύγων. Έχουμε ακούσει ακόμη και κάποιες προτάσεις, όπως η βύθιση των προσφυγικών σκαφών, που στο μέλλον θα τις θυμόμαστε και θα ντρεπόμαστε. Τρυπούσαν τα σκάφη και τα βύθιζαν και αυτοί οι άνθρωποι θάφτηκαν στα νερά της Μεσογείου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς βοηθάμε τους πάντες, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις, σε χρώμα, εθνικότητα ή θρησκεία» ισχυρίστηκε.

Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι μόνο τα τελευταία 7 χρόνια, 20 χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, έπεσαν θύματα «των τεράστιων κυμάτων της Μεσογείου», προσθέτοντας ότι πίσω από αυτό που αποκαλείται σήμερα «προσφυγική κρίση» υπάρχει ένα μεγάλο δράμα. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει ξοδέψει 40 δις δολάρια για τους πρόσφυγες, ενώ η βοήθεια που ήρθε από έξω ήταν περιορισμένη. «Η ΕΕ μας έδωσε υποσχέσεις. Είπαν θα δώσουμε στις οργανώσεις για τους πρόσφυγες 3,3 δις. ευρώ. Τι κρίμα που μέχρι στιγμής η ΕΕ έδωσε σε αυτές τις οργανώσεις 2 δις. Ακόμη ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το δεύτερο πακέτο των 3 δις Από αυτά λένε ‘έρχονται’ τα 450 εκατομμύρια αλλά ακόμη δεν ήρθαν», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες philenews/KYΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης