Νέα μηχανήματα εξονυχιστικού ελέγχου θα εγκατασταθούν στα διεθνή αεροδρόμια της Αυστραλίας από το 2011, για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών, Άνθονι Αλμπανίζι.

Οι επιβάτες θα υποβάλονται σε «ακτινογραφία» όλου του σώματος, αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα αν η επιλογή των επιβατών που θα ελέγχονται θα γίνεται τυχαία ή θα αποφασίζεται βάσει των πληροφοριών που έχουν οι Αρχές για ταξιδιώτες που θεωρούνται άτομα υψηλού κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επενδύσει πάνω από 200 εκατ. δολάρια (Αυστραλίας) για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, προκειμένου να εγκαταστήσει τις συγκεκριμένες μηχανές, που θα δείχνουν πολλές λεπτομέρειες του ανθρωπίνου σώματος, γεγονός που εγείρει και ανησυχίες για το κατά πόσο παραβιάζουν τις διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ήδη, η κυβέρνηση ετοιμάζει τροποποιήσεις στην ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να προλάβει οποιεσδήποτε αντιδράσεις. Εκτός από αυτά τα νέα μηχανήματα, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τους κανόνες ασφαλείας στα αεροδρόμια, με περισσότερα ανιχνευτικά σκυλιά, ειδικές μηχανές ακτινογράφησης αποσκευών και φορτίων και σκάνερ μπουκαλιών.

Κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, την Τρίτη, τόσο ο υπουργός Μεταφορών όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κέβιν Ραντ, παραδέχθηκαν ότι τα νέα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην επιβίβαση των ταξιδιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης