Ψήφος εμπιστοσύνης για τον Μόντι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 22:48
Ψήφος εμπιστοσύνης για τον Μόντι
Η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία της Ρώμης με 281 γερουσιαστές να εκφράζονται υπέρ και 25 κατά.

Το μόνο κόμμα που καταψήφισε το νέο κυβερνητικό σχήμα τεχνοκρατών ήταν η Λέγκα του Βορρά, που χαρακτήρισε την κυβέρνηση «αποτέλεσμα σύγκρουσης συμφερόντων, με προτεραιότητες που ευνοούν τους μετανάστες και όχι τους φτωχούς Ιταλούς».

Την Παρασκευή, θα κληθεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης η βουλή της Αιώνιας Πόλης. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 9.30 (τοπική ώρα) και η τελική ψηφοφορία αναμένεται γύρω στις 16.30.


Τηλεφωνική επικοινωνία Μόντι με Μέρκελ και Σαρκοζί

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο Μάριο Μόντι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, κατά την οποία επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να «επιταχύνουν» την υλοποίηση της εφαρμογής του σχεδίου για τη «διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της ανάπτυξης της ζώνης του ευρώ».

Ο Νικολά Σαρκοζί, η 'Ανγκελα Μέρκελ και ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι επανέλαβαν σήμερα, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, την δέσμευσή τους να «επιταχύνουν» την υλοποίηση της εφαρμογής του σχεδίου για τη «διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της ανάπτυξης της ζώνης του ευρώ».

Μάλιστα, οι τρεις τους «συμφώνησαν στην ανάγκη να επιταχυνθεί η εφαρμογή των μέτρων που υιοθετήθηκαν τόσο στο επίπεδο της ΕΕ όσο και των χωρών της ζώνης του ευρώ κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 στις Κάννες (νοτιοανατολικά)», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά τη συνομιλία τους.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Μόντι «ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τα σχέδια του για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και για την ανόρθωση της οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η Ιταλία» και «επιβεβαίωσε ότι είναι απόλυτα αποφασισμένος να δράσει αποφασιστικά για να διασφαλιστεί η σταθεροποίηση των δημοσιονομικών μεγεθών και να υιοθετηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη με σεβασμό στην κοινωνική ισότητα», σύμφωνα με το κείμενο αυτό.

Οι ηγέτες των τριών μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης «θα αναλάβουν όλες τις ευθύνες τους για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα, την ευημερία και την ισχύ της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της», διαβεβαιώνουν επίσης στην ανακοίνωση αυτή.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 22:48