Σ’ έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο έχουν εισέλθει οι σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η δήλωση του πρωθυπουργού της Ρωσίας έρχεται λίγες ώρες μετά τον ισχυρισμό του ιδίου για το ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας σύρραξης σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση στον συριακό εμφύλιο.

Η δήλωση του πρωθυπουργού της Ρωσίας έρχεται λίγες ώρες μετά τον ισχυρισμό του ιδίου για το ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας σύρραξης σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση στον συριακό εμφύλιο​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Μπορούμε να πούμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα: ολισθήσαμε σε μια νέα ψυχροπολεμική περίοδο. Αυτό που μένει είναι μια εχθρική και κλειστή πολιτική, κατά την άποψή μας, του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πίστεψαν ότι η δημιουργία μιας λεγόμενης “ζώνης φίλων” στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνιστούσε εγγύηση για την ασφάλεια. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει ζώνη φίλων αλλά ζώνη αποκλεισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Η εμπιστοσύνη είναι δύσκολο να δημιουργηθεί, ωστόσο οφείλουμε να ξεκινήσουμε. Οι θέσεις μας διαφέρουν, αλλά δεν είναι διαφορετικές όσο πριν από 40 χρόνια, όταν στην Ευρώπη υπήρχε ένα τείχος» πρόσθεσε.

«Δεν βομβαρδίζουμε αμάχους»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απέρριψε τις κατηγορίες ότι ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν αμάχους στη Συρία, επισημαίνοντας πως «αυτά που ακούγονται δεν είναι αλήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απέρριψε τις κατηγορίες ότι ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν αμάχους στη Συρία«Ουδεμία απόδειξη υπάρχει ότι βομβαρδίζουμε άμαχους, παρότι μας κατηγορούν γι’ αυτό. Η Ρωσία δεν προσπαθεί να επιτύχει κάποιους μυστικούς σκοπούς στη Συρία. Προσπαθούμε απλά να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα» επισήμανε, απαντώντας στον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βαλς, ο οποίος κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ξεκαθάρισε πως μόνο μια τακτική συνεργασία με τις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε εξομάλυνση της κατάστασης στη Συρία, χαρακτηρίζοντας «ζωτικής σημασίας» την εξέλιξη αυτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης