Η διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων που ερευνά τα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών Airlines εντόπισε το Σάββατο και άλλες σορούς επιβατών. Η διαδικασία περισυλλογής των σορών καθώς και οι έρευνες στο σημείο είναι ιδαίτερα δύσκολες καθώς συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Τα πτώματα πρόκειται να σταλούν την Κυριακή, στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο και στη συνέχεια θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας για αναγνώριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνείς παρατηρητές αναφέρουν ότι δεκάδες πτώματα και αποδεικτικά στοιχεία παραμένουν στον τόπο της συντριβής, δύο εβδομάδες μετά την κατάρριψη του Boeing 777 από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το έδαφος. Οι περισσότεροι από τους 298 επιβάτες του αεροσκάφους ήταν Ολλανδοί, Αυστραλοί και Μαλαίσιοι.

Στο μεταξύ όμως, οι διεθνείς εμπειρογνώμονες αναγκάστηκαν να φύγουν το Σάωωαρο από ένας μέρος του σημείου της συντριβής εξαιτίας πυρών του πυροβολικού, ανέφερε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης