Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.325 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός που έχουν καταγράψει οι Αρχές από τον Ιούνιο του 2020, ενώ ακόμη 90 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 20.928 νεκρούς επί συνόλου 845.450 μολύνσεων. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 27.317.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις επέμεινε ότι είναι απαραίτητο οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να προσέχουν, παρά το γεγονός ότι η εκστρατεία ανοσοποίησης συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό: έχουν εμβολιαστεί για τον νέο κορωνοϊό 3,9 εκατ. άνθρωποι και πλέον.

Πάνω από δέκα κοινότητες θα τεθούν σε καραντίνα σήμερα, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, όπως ενημέρωσαν οι Αρχές.

Η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων εν μέρει αποδόθηκε στις αυξημένες μετακινήσεις λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών στο νότιο ημισφαίριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης