Οι δημόσιες ακροάσεις στα δικαστήρια και στα εφετεία αναστέλλονται για έναν μήνα στο Μάλι, όπου καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν οι Αρχές χθες Τετάρτη.

Το μέτρο, με ισχύ από σήμερα 17 Δεκεμβρίου ως τις 16 Ιανουαρίου, καταγράφεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση πως αναστέλλονται όλα τα μαθήματα στην ανώτερη εκπαίδευση έως τις 4 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως θα μπορούν να γίνονται ακροάσεις σε δικαστήρια για υποθέσεις «εξαιρετικά επείγουσας» φύσης σε περιπτώσεις «απόλυτης ανάγκης», ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Αν και παρέμεινε συγκριτικά αλώβητο τους πρώτους μήνες της πανδημίας, το Μάλι, φτωχή χώρα της δυτικής Αφρικής που παραμένει βυθισμένη σε πολυδιάστατη κρίση -στα πεδία της δημόσιας ασφάλειας, της κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας-, καταγράφει από τις αρχές Δεκεμβρίου πάνω από 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που διεξήχθη χθες, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι σημειώνεται «συνεχής αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων» του ιού, καθώς και «των θανάτων» εξαιτίας του COVID-19, κατάσταση που χαρακτήρισε «ανησυχητική», αναφέρει δελτίο Τύπου της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα των περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει επισήμως 205 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 5.878 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης