Η Μελβούρνη -ο πληθυσμός της οποίας εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 8 εκατομμύρια κατοίκους έως το 2050- μπορεί να είναι πυκνοκατοικημένη, θα διατηρήσει, όμως, τον ανθρώπινο χαρακτήρα της.

Αυτή είναι η δέσμευση της Κέιτ Ρόφεϊ, προέδρου της Επιτροπής για τη Μελβούρνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πάρα πολλοί εκείνοι οι οποίοι κατοικούν μακριά από το κέντρο και τον εργασιακό τους χώρο, ταλαιπωρούνται με την κυκλοφοριακή συμφόρηση, φοβούμενοι τους πυκνοκατοικημένους χώρους. Στην πραγματικότητα, όταν μιλάμε για πυκνοκατοικημένους χώρους, δεν εννοούμε απαραίτητα ένα κτηριακό συγκρότημα 50 ορόφων -που είναι όντως απωθητικό- αλλά μετρίου μεγέθους και ύψους κτήρια με διαμερίσματα που βρίσκονται πλησίον σε δημόσια συγκοινωνία» υποστήριξε.

Παράλληλα, εξήγησε ότι είναι προτιμότερο να υπάρχουν κατοικίες κοντά στη συγκοινωνία, παρά να συνεχιστεί αυτή η εξάπλωση στα εξωτερικά προάστια, όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, ιδιαίτερα στον συγκοινωνιακό τομέα.

«Μιλάμε για την πόλη που ζούμε, γι’ αυτό και θα πρέπει να επωμιστούμε ένα μέρος της ευθύνης προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την κάθετη αύξηση του πληθυσμού» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επιτροπή, της οποίας ηγείται η κα Ρόφεϊ, έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταμόρφωση της Μελβούρνης από το 1985 μέχρι σήμερα, μεταξύ άλλων, στην αύξηση των πτήσεων του εξωτερικού, την προώθηση μεγάλων εκδηλώσεων Prix και έργων υποδομής αλλά και την ανέγερση δεκάδων ουρανοξυστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης