Νέα αιματοχυσία χθες στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, εν μέσω ενός κλίματος που θυμίζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα της Τυνησίας.

Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, ένας διαδηλωτής και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο κέντρο του Καΐρου, αυξάνοντας στους έξι τον αριθμό των νεκρών στις διαδηλώσεις εναντίον του Χόσνι Μουμπάρακ τις τελευταίες δύο μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της δεύτερης μέρας της εξέγερσής τους, Αιγύπτιοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κυβερνητικό κτήριο στο Σουέζ πετώντας αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου να τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και με αυτόπτες μάρτυρες.

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές είχαν στόχο το κτήριο γραφείων του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά απέτυχαν να το καταστρέψουν, αφού η πυροσβεστική έσπευσε έγκαιρα στο σημείο και έσβησε τη φωτιά, ενώ η αστυνομία απώθησε ταυτόχρονα τους διαδηλωτές με τη χρήση δακρυγόνων και λαστιχένιων σφαιρών.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές της χώρας διέταξαν το κλείσιμο των καταστημάτων μετά από πολλές καταγγελίες για πυρκαγιές και κλοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης