Το Rai News προτίθεται να σταματήσει να μεταδίδει βίντεο των ισλαμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο ανακοίνωσε η διευθύντρια αυτού του δικτύου της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Mόνικα Ματζιόνι.

«Πρόκειται για απόφαση που λάβαμε μετά από μήνες συζητήσεων με τους συναδέλφους της σύνταξης. Κάθε φορά που έφτανε ένα τέτοιο βίντεο, αρχίζαμε να συζητάμε, προσπαθώντας να καταλάβουμε πως έπρεπε να χειριστούμε ένα τόσο δύσκολο θέμα, μέχρι ποίου σημείου να δείξουμε τον τρόμο και την σκαιότητα των τρομοκρατών αυτών», είπε η Ματζιόνι, σε τηλεοπτική της παρέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Rai News «από εδώ και πέρα πρέπει να σταματήσει η μηχανή της προπαγάνδας, διότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει μετατραπεί σχεδόν σε ένα Χόλυγουντ του τρόμου, με μελετημένες σκηνοθεσίες».

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Rai, με την απόφασή του αυτή, καθιστά σαφές ότι «δεν θέλει να γίνει μέρος της προπαγάνδας αυτής, η οποία κανείς δεν ξέρει μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει». Για τον λόγο αυτό, από εδώ και στο εξής, θα προβάλλεται μόνον μια φωτογραφία των όποιων «βίντεο του τρόμου» και οι δημοσιογράφοι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης θα εξηγούν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Θα λειτουργήσουμε ως ενδιάμεσο φίλτρο ανάμεσα στην προπαγάνδα και στους τηλεθεατές, έστω και αν είναι δύσκολο, για όποιον δουλεύει στην τηλεόραση, να πει “αυτές τις εικόνες δεν σας τις δείχνουμε”», τόνισε, τέλος, η Μόνικα Ματζιόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης