Κάλεσμα στους 9,61 εκατ. «ακολούθους» του στο Twitter να ψηφίσουν το Εργατικό Κόμμα του Εντ Μίλιμπαντ, απηύθυνε ο ηθοποιός και ακτιβιστής Ράσελ Μπραντ. Ο αυτοαποκαλούμενος «αντικαπιταλιστής» ακτιβιστής μέχρι πρότινος καλούσε τους υποστηρικτές του να απόσχουν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου στη Βρετανία.

Σε βίντεο του ωστόσο σήμερα στο Twitter, δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή «από το να αναλάβουμε αποφασιστική δράση για να θέσουμε τέλος στον κίνδυνο του Συντηρητικού Κόμματος». «Πρέπει να ψηφίσετε τους Εργατικούς, πρέπει να εκδιώξετε το Συντηρητικό Κόμμα από την εξουσία», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο Μπραντ αποσαφήνισε ότι η έκκληση του αυτή δεν αφορά τη Σκωτία, όπου οι εθνικιστές του SNP φαίνεται ότι έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να κερδίσουν τις περισσότερες έδρες εις βάρος των Εργατικών. Ο ηθοποιός εξαίρεσε επίσης την περιφέρεια του Μπράιτον, όπου θα ήθελε να επανεκλεγεί η μοναδική βουλευτής των Πρασίνων, η Καρολάιν Λούκας.

Στο παρελθόν ο ηθοποιός είχε δηλώσει ότι «η ψήφος δεν χρησιμεύει σε τίποτα», παραδέχτηκε όμως ότι άλλαξε άποψη για το θέμα αφού ενεπλάκη και ο ίδιος στην προεκλογική εκστρατεία, κυρίως παίρνοντας συνεντεύξεις από διάφορους υποψηφίους.

Όπως εξήγησε, «ξέρω ότι ήμουν ο “Κύριος Δεν Ψηφίζει” αλλά δεν γίνεται να ενδιαφερόμαστε για την πολιτική μόνο κάθε πέντε χρόνια. Η Δημοκρατία είναι μια καθημερινή υπόθεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης