Ποιος είπε ότι ρατσισμός σημαίνει καταπίεση των μαύρων από τους λευκούς ή γενικά των υπόλοιπων δερματικών «χρωματισμών» από το «κυρίαρχο» άσπρο;

Ο ρατσισμός δεν έχει να κάνει με τα χρώματα, τις διαφορές στη θρησκεία, τα φύλα και τον έρωτα… απλώς… καταπιέζει, όπως και στην προκειμένη περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «βασίλισσα ομορφιάς» ενός αμερικανικού πανεπιστημίου, οι μαθητές του οποίου είναι στην πλειοψηφία τους μαύροι, έγραψε στον πρόεδρο Obama για να ζητήσει την υποστήριξή του, καθώς στην πανεπιστημιούπολη δεν αναγνωρίζουν τον τίτλο ομορφιάς της επειδή είναι άσπρη!

Η Nikol Churchil, ψηλή, μελαχρινή με μαύρα μαλλιά, αναλογίες δηλαδή που θα ζήλευαν πολλές, η οποία όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ μεγάλωσε στη Χαβάη, απέστειλε γράμμα στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα όταν και κέρδισε διαγωνισμό ομορφιάς στο πανεπιστήμιο του Χάμπτον της Βιρτζίνια.

«Θα ήταν εύκολο να πω ότι ορισμένοι δεν αποδέχονται τον τίτλο μου, επειδή δεν έχω τα απαραίτητα προσόντα. Αλλά ο αληθινός λόγος είναι το χρώμα του δέρματός μου. Δεν είμαι αφρο-αμερικανή», έγραψε η φοιτήτρια στο γράμμα της, το οποίο δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nikol ζήτησε τη βοήθεια του προέδρου, προτείνοντάς του να επισκεφθεί το πανεπιστήμιο για να πείσει τους φοιτητές να πάψουν να εστιάζουν στο χρώμα του δέρματος και να αμφισβητούν τις ικανότητές της στο διαγωνισμό ομορφιάς αλλά κυρίως να τους πείσει να είναι υπερήφανοι για τη διαφορετικότητα της κοινωνίας μέσω της πολυμορφίας.

«Ελπίζω ότι μπορείτε να με βοηθήσετε στο άνοιγμα του στενού νου», ανέφερε στο γράμμα της η φοιτήτρια.

Η απόφασή της να στείλει γράμμα στον πρόεδρο Obama έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Χάμπτον.

«Άσπρη ή μαύρη, αυτή η νεαρή γυναίκα δεν έχει τα προσόντα για να εκπροσωπήσει το πανεπιστήμιο του Χάμπτον. Δεν έχει καμία σχέση με το δέρμα. Έχει έρθει στο πανεπιστήμιο πρόσφατα, δεν έχει κοιμηθεί ποτέ στην εστία, δεν έχει δειπνήσει ποτέ στην καφετέρια», αναφέρει η ιστοσελίδα περιοδικού μαύρων γυναικών Essence.

Η νεαρή γυναίκα πρέπει να «στεφθεί» επίσημα βασίλισσα ομορφιάς στις 21 Οκτωβρίου, στη γιορτή του πανεπιστημίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης