Ρατσιστική επίθεση από δήμαρχο δέχθηκαν παίκτες του μπάσκετ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 23:37
Ρατσιστική επίθεση από δήμαρχο δέχθηκαν παίκτες του μπάσκετ
«Δεν θέλω να βλέπω ξένους. Θέλω να βλέπω Ισραηλινούς παίκτες» ανέφερε ο δήμαρχος του Χολόν, ο Μοτί Σασόν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε σε αθλητικό συνέδριο το οποίο οργάνωσε ένα πανεπιστήμιο του Ισραήλ, όπως ανέφερε ο ιστότοπος Ynet News στην εβραϊκή γλώσσα.

«Αν θέλετε να παρακολουθείτε νέγρους, έχετε το NBA για αυτό» είπε ο δήμαρχος, αναφερόμενος στην Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το σημαντικότερο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ στη Βόρεια Αμερική.

Ο ιστότοπος Ynet -η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Γιεντότ Αχαρονότ- χαρακτήρισε «κατακριτέα» και «εξωφρενικά» τα σχόλια αυτά του Σασόν.

Η πόλη Χολόν είναι ένα νότιο προάστιο του Τελ Αβίβ. Η ομάδα της, η Χαποέλ, αγωνίζεται στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία της χώρας και είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2007-2008. Η ομάδα βρίσκεται στην 7η θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Όταν ο ιστότοπος ζήτησε από τον δήμαρχο διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του, ο Σασόν είπε ότι ζητεί συγγνώμη.

«Η επιλογή της λέξης "νέγρος" ήταν απρεπής και ζητώ συγγνώμη. Ήθελα, φυσικά, να πω οι ξένοι παίκτες», είπε, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 23:40